Onderwijs & Educatie

Ontwikkeling jaar 2 NTI HBO Bouwkunde.
Na de visitatie van afgelopen januari en het positieve oordeel aan de NVAO, zijn de voorbereidingen voor jaar 2 in volle gang. Samen met de Curriculum Commissie en de Beroepsveld Commissie heb ik als hoofddocent het druk met het ontwikkelen van jaar 2. Ook is afgelopen september de eerste klas uit de startblokken gekomen en heb ik het vak Algemene Bouwkunde mogen verzorgen. Erg leuk !

Onderwijs in Autocad 2d.
Ondanks het onvermijdelijk bouwkundig tekenen met 3d tekenprogramma's, blijven de cursussen en module's voor het 2d tekenen van Autocad en Autocad LT mateloos populair. Er wordt beweerd dat dit er mee te maken heeft dat de basis van 3d tekenen / Revit ook het 2d tekenen is. Hierover blijven de meningen verdeeld.
 
Module Bouwkundig Concept en Ontwerp NCOI.
In het voorjaar 2016 staat er weer een tweetal modules Bouwkundig Concept en Ontwerp op het programma.
Hierbij wordt onder andere het boek "Universal Principles of Design" gebruikt, een aanrader vind ik, juist doordat dit boek over de grenzen van bouwkunde en architectuur heen gaat.
 
Thuisstudie NHA
In 2015 heb ik ongeveer 750 keer thuisstudenten mogen adviseren en motiveren om bouwkundig te leren tekenen, een mooi resultaat.