Projecten Particulieren

Aanbouw aan hoekwoning.
Voor een opdrachtgever met een hoekwoning uit de jaren '80 heb ik een uitbouw getekend.
Na een aantal gesprekken en bijhorende schetsen kwam een aantal zwaartepunten naar boven.
Materiaalgebruik : metselwerk in halfsteensverband als bestaand.
Looplijn : rechtdoor uit de entreehal achter de bank langs naar buiten.
Detaillering : het plafond van de gehele woonruimte strak en zonder koven uitvoeren.
Middels een heldere vormgeving en maatvoering, voegt de aanbouw zich heel vanzelfsprekend bij de woning en is het wooncomfort van de living en de keuken aanzienlijk toegenomen. Het vele daglicht en het uitzicht op de tuin dragen hieraan bij.
PDF bestand

Nieuwe zolderindeling.
De opdrachtgever van een 2-onder-1 kap woning vroeg advies bij het indelen van de zolderverdieping. Het gewenste programma bestond uit 2 slaapkamers, een was- en strijkruimte een technische ruimte en afdoende berging. Door de woning goed te lezen, heb ik besloten de symmetrie zoveel mogelijk te handhaven en zodoende de dakkapel onverwacht bij de overloop te betrekken. Door de bedden 2 maal onder de kap te positioneren en de bureaus recht onder de Velux dakvensters te plaatsen is een praktisch en logisch geheel ontstaan.
PDF bestand
 
Dakopgang op monument.
In Rotterdam heb ik voor een particulier een omgevingsvergunning voor dakterras en bijhorend dakhuisje opgesteld. Het was een behoorlijke puzzel om de trap van de dakverdieping naar het platte dak in te passen. De half ronde vorm is gekozen om de schoorsteen te ontwijken en een onprettige lepe hoek in de trap te vermijden.
Door het materiaal van het dakterras en het dakhuisje zorgvuldig uit te detailleren en af te stemmen ontstaat een elegant en terughoudend geheel.
Mooi nieuws: de gemeente Rotterdam heeft het tekenwerk enige tijd geleden als maatgevend aangeduid voor het opstellen van een vergunning !
 
Wijziging voorgevel.
Voor een opdrachtgever te Capelle heb ik het tekenwerk verzorgd voor de vergunning. Helaas kregen we geen toestemming een groot vierkant venster te plaatsen, wat de woning nog ruimtelijker had gemaakt.